Читај ми!

Kineski auto-put četiri i po kilometra preko reke

U planinskom delu centralne kineske provincije Hubej, za saobraćaj je otvoren neverovatan auto-put preko vode. Osmišljen je kako bi se izbeglo bilo kakvo nanošenje štete ekologiji tog prostora.

Ceo auto-put, prvi takve vrste u Kini, dug je 10,9 kilometara, a iznad vode nalaze se 4,4 kilometra.

Projekat je bio vredan 70 miliona dolara i mnogi ga već nazivaju najlepšim takve vrste na svetu, jer se sa njega pruža neverovatan pogled na okolne planine, vodu i nebo.

Očekuje se da će doprineti boljem životu i poboljšanju turizma u udaljenim selima okruga Singšana, pošto će ih povezati na prava G-42, put koji povezuje Šangaj sa Čengduom.

„Moguće je doprineti razvoju, a istovremeno zaštititi okolinu“, samo je jedan od brojnih komentara u vezi sa ovom vešću iz Kine.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво