Читај ми!

Biciklom od Srbije do Zemlje izlazećeg sunca

Svoju avanturu na Uskrs je počeo Kraljevčanin Dragan Šibalić. Biciklom je krenuo za Japan, a ekipa RTS-a ga je u aprilu ispratila i poželela sreću. Sada je na pola puta – u Mongoliji.

Iz Kraljeva put Tokija, Dragan Šibalić je biciklom krenuo 12. aprila. Pred polazak nam je rekao da ga na put tera želja da sa svojim dvotočkašem pređe Aziju, a zatim i Južnu Ameriku.

Put dug 20.000 kilometara planirao je da pređe za šest meseci. Najlepše utiske nosi iz Kazahstana, a s teškoćama se bori u Mongoliji.

Na pitanje koliko je kilometara do sada prešao i gde se tačno nalazi, Dragan kaže da je prešao 8.200 kilometara i da se nalazi u gradu Hold.

„Pozdrav gledaocima RTS-a. Stigao sam do grada Hold. Očekivao sam teške uslove, ali ovo je kao da sam se vratio sto godina unazad. Putevi su peskoviti, šljunkoviti, gori nego makadam“, objašnjava Dragan.

U mongolskim prostranstvima kaže da asfalta gotovo i da nema. Bicikl tera preko pustinjskih dina, a društvo mu prave nomadi iz sela, takozvanih jurti.

Za dve nedelje stići će do mongolske prestonice, gde živi deset srpskih porodica.

„Mogu da obećam da ću se javiti iz Ulan Batora kada budem kod neke srpske porodice i da vam oni direktno kažu zbog čega su tamo i kako žive u Mongoliji“, kaže Dragan.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи