Читај ми!

Saudijski kralj skratio letovanje u Francuskoj

Boravak saudijskog kralja Salmana u porodičnoj vili na francuskoj rivijeri završen je posle osam dana kontroverzi oko zatvaranja javne plaže po njegovom dolasku.

Odbornik u gradu Valori Žan-Noel Falku potvrdio je da je kralj Salman otišao u Maroko.

Saudijski vladar boravio je u raskošnoj porodičnoj vili „Dvorac Aurora“, u čijoj je blizini zatvorena javna plaže dok je pristup obali bio sprečen, a instaliran je i privremeni lift koji je omogućio direktan pristup plaži iz vile, prenosi Beta.

„Sve ovo zbog samo osam dana odmora saudijskog kralja“, naveo je Falku.

Falku i njegovi saradnici planirali su da zbog zatvaranja plaže ulože peticiju sa 120.000 potpisa u utorak, na godišnjicu ukidanja feudalizma u Francuskoj 1789. godine.

Prethodnik Salmana bin Abdulaziza el Sauda, kralj Abdulah, koji je vladao od 2005. godine do smrti početkom ove godine, nikada nije došao u Valori. Ali novi saudijski monarh je oživeo tradiciju koju je pokrenuo stari kralj Fahd, koji je tamo redovno boravio.

Lokalna policija je u blizini vile okačila upozorenje da je zabranjen pristup i prolazak javnim delom obale, a zabranjeno je i kupanje kod rezidencije kralja Saudijske Arabije.

Na moru, nekoliko desetina metara od obale, dva patrolna čamca Žandarmerije su osiguravala da nijedan brod ne može da uđe u priobalni pojas od 300 metara gde je zabranjena sva plovidba tokom kraljevog letovanja.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се