Читај ми!

„Buba“ kad se voli, ona se voli!

Prvi „Folksvagenov“ model „buba“ proizveden je pre više od sedam decenija, ali interesovanje za ovaj automobil i dalje je veliko. Na 15. Bubijadu u Šapcu, svoje četvorotočkaše dovezlo je oko stotinu vozača iz zemlje i regiona.

Najstarija „buba“ na šabačkoj smotri vremešnih četvorotočkaša ušla je u sedmu deceniju. Njen vlasnik, Beograđanin Ivan Vesković, kaže da je ne bi menjao ni za jedan moderniji automobil.

„'Buba' je 53. godište, ne znam više koliko sam uložio u nju, stalno neko ulaganje, da bi se održalo u voznom stanju. Volim stare 'folksvagene', ovi novi mi nisu toliko interesantni. Zato i vozim ovu jednu od najstarijih“, objašnjava Vesković.

Oldtajmeri različitih boja i serija proizvodnje, na neobičnu čivijašku reviju, došli su i iz susednih zemalja.

„Do Šapca ja lično sam prošao 480 kilometara, jer sam išao malo drugim putevima, za razliku od mojih sugrađana, oko 440 km je Podgorica–Šabac, a potrošnja, to se ne gleda, važno da ne ostavi negde na putu“, kaže Aleksandar Bojović iz Podgorice.

Zaljubljenici u jedan od najprodavanijih automobila u svetu, koji je proizveden u više od 20 miliona primeraka, kažu da je ljubav prema „bubama“ nemerljiva.

„Ja nju vozim jedno 40 godina. To je ljubav, više nego išta. Prošle godine sam je restaurirao, verovali ili ne, 3.800 evra. Svi kažu: 'Pa, ti nisi normalan', ali kad je ljubav, ljubav“, priča Živan Jeremić iz Šapca.

Izdržljivost i sjaj čuvenih nemačkih automobila, koji, kažu, nikada ne bledi, vlasnici „buba“ pokazali su Šapčanima u defileu centralim gradskim ulicama i druženjem u pešačkoj zoni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи