Читај ми!

Skandalozno ponašanje velikih kockara – tražio frižider s bananama da bi ih stiskao?

Skandalozno ponašanje velikih kockara poput uriniranja uz zid kockarnice, bacanje stolica, urlanja na dilere ili seksualno uznemiravanje, obelodanjeni su tokom svedočenja radnika u jednoj kockarnici o kršenju svih mogućih pravila kada su ulozi igrača visoki.

Скандалозно понашање великих коцкара  – тражио фрижидер с бананама да би их стискао? Скандалозно понашање великих коцкара – тражио фрижидер с бананама да би их стискао?
Među primerima neobičnog ponašanja velikih zverki bio je i zahtev jednog kockara da dobije frižider s bananama koje bi potom stiskao i bacao unaokolo dok se kockao.

Sa sve većom konkurencijom, kockarnice u privlačenju velikih trošadžija umeju da krše pravila dajući im besplatne hotelske sobe i hranu, ili im vraćajući postotak gubitka.

Neki dileri kažu i da se u naporu da zadrže igrače koje nazivaju „kitovi“, ide i mnogo dalje, pošto kockarnice tolerišu zlostavljanje i pružaju nov nivo uslužnosti čime se dovodi u pitanje integritet igara.

„Svi su ljudi stvoreni jednaki osim u kockarnici. Ako je to premijum igrač, on dobija mnogo više nego što bi dobio igrač s pet dolara“, rekao je Glen Kostales, pit menadžer koji nadgleda dilere i nadzornike u kockarnici.

Kostales je svedočio pred plemenskom komisijom za kocku pri indijanskom rezervatu, podržavajući svoju šeficu Mariju Deđakomo koja je otpuštena ove godine pošto ju je kockarnica optužila da pomaže velikim igračima da varaju dozvoljavajući im kasne uloge u ajncu.

Deđakomova i drugi zaposleni u kockarnici kažu da dileri često odobravaju slične zahteve velikim igračima.

Profesionalni golf igrač Metju Menčeti, redovno je gubio po 50.000 dolara i ukupno više od milion dolara prošle godine u kockarnici „Mohagen san“ (Mohegan Sun), jednoj od najvećih u SAD.

Obezbeđenje te kockarnice u Konektikatu je u februaru posumnjalo u njegovu igru i tražilo od policije da uhapsi njega i dvoje dilera.

Detektivi su potom zaključili da su Marija Deđakomo i drugi diler izgleda odlučili da se prekrše pravila kako bi Menčeti bio srećan i nastavio da igra, posle čega nije podneta tužba.

Predsednik „Mohagen sana“ Rejmond Pino rekao je da otpuštanje umešanih dilera i izbacivanje Menčetija pokazuje da ne toleriše izvrdavanje pravila.

Šon Kaufman, potpredsednik Sindikata saobraćajnih radnika u Las Vegasu koji predstavlja nekoliko hiljada dilera u kockarnicama, kaže da se pravila često zanemaruju na stolovima s velikim ulozima.

„Kockarnice se pretvaraju da imaju pravila uklesana u kamenu, kao kad idete u banku ili imate posla s policijskom stanicom. Da li treba da dozvoljavaju kasne uloge? Apsolutno ne. Da li to rade sve vreme? Sve vreme“, rekao je Kaufman koji je sam video okrutno ponašanje kockara.

„Zlostavljanje, vrištanje, varanje, seksualno uznemiravanje. Bacanje stvari unaokolo. Strašno je sve vreme.“

U Atlantik Sitiju inspektori najstroži

Komisija za kockanje nadzire sprovođenje pravila širom SAD, ali nivo njene pažnje zavisi od oblasti nadležnosti. Dileri kažu da inspektori u Atlantik Sitiju u Nju Džerisiju imaju reputaciju kao najstroži.

U Konektikatu država nema nadzor nad kockarnicama „Mohegan san“ ili „Foksvuds“ (Foxwoods), već indijanska plemena koja poseduju kockarnice takođe kontrolišu svoju komisiju za kocku.

Kostales koji je opisao stiskanje i bacanje banana kao i javno uriniranje - bez navođenja imena u svedočenju, kaže da se zbog veće konkurencije skandalozno ponašanje sada više toleriše nego kada je ušao u posao pre tri decenije.

U slučaju Menčetija, on je rekao komisiji za kockanje da bi u većini slučajeva kockar naveo da je zaboravio da stavi opkladu, pa su Deđakomova i drugi pravili ustupke. Takođe je dodao da namera nije bila da krade, već da dobije specijalan tretman s obzirom na količinu novca.

Menčeti je u intervjuu za Asošiejtid pres rekao da je zbunjen izbacivanjem i da veruje da ga je iskoristio menadžer kockarnice koji je želeo da otpusti Mariju Deđakomo.

Deđakomova, s druge strane, kaže da veruje da je Menčeti više nije bio omiljen kod uprave kockarnice.

Ona kaže da se pravila menjaju u zavisnosti od igrača i da su pit menadžeri ohrabrivani da igrače s visokim ulozima čine srećnim. Detektivima je rekla da su se ona i drugi na zahteve kockara za kasne opklade, uvek obraćali nadređenima.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво