Читај ми!

Devojčica iz Francuske pronašla zub star 560.000 godina

Kamij, mlada Francuskinja (16) koja je radila kao volonter na arheološkom nalazištu Totavel, našla je veoma vredan fosil. Stručnjaci ističu da je reč o izuzetno važnom otkriću.

„Krupan zub odrasle osobe, za koju ne možemo reći da li je muško ili žensko, pronađen je tokom iskopavanja u zemljištu starom između 550.000 i 580.000 godina“, rekla je paleontolog Ameli Vjale, navodeći da je starost lokacije određena uz pomoć različitih metoda datiranja.

„Ovo je izuzetno značajno otkriće, jer posedujemo samo mali broj ljudskih fosila iz tog perioda na tlu Evrope“, istakla je ona za AFP.

Zub je otkriven u Totavelu, jednom od najznačajnijih praistorijskih nalazišta na svetu na jugozapadu Francuske, gde se iskopavanja vrše poslednjih pola veka.

To je, između ostalog, mesto na kom su pronađeni fosilni ostaci čoveka iz Totavela (Homo erectus tautavelensis), vrste koja je živela pre oko 450.000 godina.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара