Читај ми!

Ima samo 19 godina, a već restaurira „fiće“!

Danilo Petrović iz Vranja poznat je po hobiju koji nije tako čest među njegovim vršnjacima. Kupio je starog „fiću“ i restaurirao sam, a želja mu je da njime putuje i do Minhena.

Spojio je ljubav sa korisnim zanatom i „fići“ starom više od 30 godina dao novi život.

Devetnaestogodišnji Danilo Petrović delove je pronalazio preko interneta iz Slovenije, Makedonije, Hrvatske. Uložio je svoj rad, džeparac i zaradu od prodatih delova.

„Ishod te restauracije – evo ga, sedim u njemu! 'Fića' je urađen veoma kvalitetno iako sam to sam radio, iako mi je to prva restauracija, znao sam kako treba da radim na njemu“, ističe Danilo Petrović.

Originalan je veći deo delova, a detalje poput instrumental table, prednje maske i oznaka ugradio je od starijih „zastava 750“. Tako je kaže, auto atraktivniji, više privlači pažnju.

Ljubav prema oldtajmerima nasledo je od oca Saše koji ga je od malena sa „zastavom 101“, vozio na revije starih automobila.

„I na mora i šetnje po Srbiji i bivšoj Jugoslaviji, prešao je celu Evropu. Išao sam sa njim i u Bugarsku, Tursku, Italiju, Grčku, ima priču“, kaže Saša Petrović.

Danilo sklapa automobile nekoliko godina, a vozačku dozvolu ima 4 meseca. Svojim „Fićkom“ često vozi mladence ili vršnjake na maturske večeri, proslave.

„Što se devojaka tiče obožavaju da se voze sa mnom. Drugari voze novije automobile, a ja vozim 'fiću' starog 30 godina, ali ja sam im veća konkurencija nego bilo ko.“

Danilo planira da „fićom“ putuje po zemlji i inostransvu i poseti Fićijadu u Minhenu. Želi da se takmiči i druži, oživi vreme kada je „fića“ krstario putevima.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво