Читај ми!

Nemci oduzeli „pantera“ kolekcionaru

U prepadu na skladište ostarelog kolekcionara na severu Nemačke, zaplenjeni tenk „panter“ od 45 tona, protivavionski top i još mnogo različitog oružja iz vremena Drugog svetskog rata.

Državni tužilac grada Kila Birgit Hes kaže da je 78-godišnji kolekcionar pod istragom zbog mogućeg kršenja nemačkih zakona o naoružanju, prenosi Beta.

Međutim, njegov advokat Peter Gramš rekao je agenciji DPA da su sva oruđa propisno demilitarizovana i registrovana.

Kolekcionar čije se ime ne navodi nije krio svoje naoružanje, čak je za vreme velikih snegova njime rasklanjao sneg po susedstvu, izveštava list Kiler nahrihten.

Ovaj ljubitelj teškog naoružanja je u fokus istražitelja došao tokom istrage crne berze artefakata iz nacističke ere.

U toj istrazi su na svetlo dana „isplivale“ dve bronzane konjske statue koje su u svoje vreme stajale ispred kancelarije Adolfa Hitlera.

Te skulpture bile su u posedu drugog čoveka.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи