Читај ми!

„Građanski bunt“ – čekićem se rešite radijatora!

Da se isključe sa centralnog grejanja Nišlije mogu vrlo lako, ali samo u video-igri „Građanski bunt“ koja se pojavila na internetu posle zahteva građana da se smanji cena grejanja. Dok nadležni kažu da je nemoguće smanjiti cenu, svojevrstan bunt prema Toplani pokrenulo je Udruženje predsednika skupštine stanara. Samo u poslednjih sedam dana zahtev za isključenje sa daljinskog grejanja predalo je 400 Nišlija.

Iza igrice u kojoj se u nekoliko poteza rešavate radijatora u stanu stoji programer Dragan Ilić. On kaže da je igricom samo želeo da prenese ono što mnogi građani u Nišu misle.

„Ljudi mojih godina se sećaju igrice Pekmen, na koju ova dosta podseća. Lepo je prihvaćena, mada je to igrica od pet minuta koja više prenosi poruku nego što ima neku namenu igre“, objasnio je Ilić.

A nezadovoljnih građana je sve više, kaže Đokica Jovanović, profesor sociologije i jedan od osnivača Udruženja predsednika skupština stanara.

„Ovo vam je eklatantan primer građanske neposlušnosti o tome bi vlast trebalo da razmisli. Samim tim što su se građani odmah sami organizovali i nisu tražili pomoć ni od koga, već se oslanjaju na sopstvene snage“, istakao je Jovanović.

Dragan koji, inače, uređuje internet stranicu Građanski bunt kaže da veruje u svoje sugrađane.

„Ako budu uporni i složni uspeće i to nije prvi put da se Nišlije tako organizuju“, smatra Dragan.

U stvarnosti, sa toplane u Nišu može da se isključi ceo objekat, prema važećim gradskim odlukama pojedinačno stanovima u zgradama grejanje može da se obustavi samo privremeno uz obavezu plaćanja dela računa.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво