Читај ми!

Takmičenje japanskih beba u vrištanju

Oko 100 beba u Japanu takmičilo se u vrištanju i plakanju tokom godišnjeg konkursa, koji se tradicionalno održava u toj zemlji koja smatra da je to dobro za zdravlje.

Nekoliko sumo rvača, u hramu Sensodži u Tokiju, imalo je zadatak da izazove vrištanje i plač stotinak beba, prenosi Beta.

Ta tradicionalna ceremonija, stara 400 godina, obično se održava u nekom hramu, ali se takmičenje razlikuje po područjima u zemlji.

U nekim takmičenjima pobeđuje beba koja prva vrisne i zaplače, a u drugim ona beba koja najduže i najjače vrišti.

Običaj je da jedan sumo rvač uzme bebu u ruke i blago je trese dok ne zaplače i počne da vrišti.

U Tokiju je pobedila beba koja je najjače vrištala.

Neke bebe nisu htele da zaplaču i pored pokreta sumo rvača. Tada u ring ulazi sudija s maskom đavola što izazove smeh publike, a potom i bebino „vrištanje od sreće“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво