Muškarce više privlači inteligencija nego velike grudi

Evolucionarni biolog i profesor na Kembridžu Dejvid Bejnbridž trudi se da razbije predrasude po kojima muškarce više privlači fizički izgled žena, posebno veličina grudi, od njihove inteligencije.

Bejnbridž se ovom temom ozbiljno pozabavio i sproveo niz istraživanja. Prema njegovim rečima, muškarce privlače inteligentne žene, za koje smatraju da će biti bolje partnerke i majke.

Većina muškaraca smatra i da su takve žene odgajane od strane inteligentnih roditelja, što je još jedan razlog koji ih privlači.

Kad je reč o fizičkom izgledu, profesor ističe da je muškarcima poželjna simetrija na ženinom telu, jer to govori da je partnerka zdrava i da ima dobre gene.

Baš iz tog razloga, tvrdi Bejnbridž, velike grudi i nisu toliko poželjne muškarcima jer su često asimetrične. Pripadnicima jačeg pola nisu privlačne toliko ni duge noge, jer često umeju da budu asimetrične sa ostatkom tela.

Osim toga, muškarcima je takođe važna vitalnost, a velike grudi imaju veću šansu da izgledaju starije, a vreme uzima veći danak nego što je to slučaj sa manjim.

„Veličina grudi nije važna, jer one veće često mogu da budu asimetrične i da izgledaju starije, a muškarci cene mladost. Prave noge su znak genetskog zdravlja i to je ono što privlači muškarce, jer su istraživanja pokazala da su noge normalne dužine privlačnije od onih dužih“, ističe Bejnbridž.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи