Krmenadle na lavi

Ukoliko vam ikada dosadi da roštiljate na ćumuru, naučnici sa Univerziteta „Sirakjuz“ u SAD mogu da ponude prilično zanimljivu alternativu – roštilj na lavu!

Ceo događaj je u organizovan u sklopu „Lava projekta“, gde su studenti geologije sa univerziteta objašnjavali i obrazovali posetioce, a na animiranju su radili u saradnji sa britanskim kuvarem Semom Bompasom.

Studenti su napravili pravi, funkcionalni vulkan veličine automobila, koji topi stenu u tečnu lavu.

Osim bezbroj sprovedenih eksperimenata, želeli su da naprave i najvreliji roštilj na svetu. Rezultat je roštilj od 1.000 stepeni Celzijusa, dva puta više od uobičajenih.

Iako nimalo praktičan i zdrav, svakako je zanimljiv način da spremite meso.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво