Delfinu se upetljalo peraje, pa došao po pomoć

Blizu ostrva Sestrunj, Toni Celent je sa prijateljima oslobodio delfina koji je prišao brodu u kom su bili pokazujući im svoje repno peraje koje je bilo povređeno od parangala.

„Malom delfinu se rep zapetljao. Već je od povreda promenio boju i videlo se ga zaista boli jer je imao otvorene rane. Odlučili smo da mu pomognemo“, kaže Toni Celent iz Mulina za sajt 24sata.hr.

Sa prijateljima Petrom Stanićem i Filipom Štoherom blizu ostrva Sestrunj naišao je na porodicu delfina, mužjaka, ženku i mladunče, pa su im prišli da ih fotografišu. Mali delfin ronio je ispod broda i tada su shvatili da nešto nije u redu sa njim.

„Sam je prišao brodu i dopustio nam da uhvatimo konopac koji se vukao za njim. Uspeli smo da skinemo jednu udicu, otkrinemo konopac i olabavimo deo koji je ostao. Nismo mogli da skinemo sve sa broda, a nismo se usudili da dignemo mladunca u jer ga majka nije puštala ni sekunde dalje od sebe. Nakon toga je normalno zaronio. Kada smo se kasnije vratili da proverimo videli smo da plivaju bez problema“, priseća se Toni.

Kasnije je zamolio i ribare koji primete ove delfine na moru da jave njihovu pozicija kako bi stručnjaci mogli da mališu potpuno oslobode.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи