Читај ми!

Berlin, dva meseca nakon pada Trećeg rajha

Svima koji nisu doživeli razaranja Drugog svetskog rata teško je da zamisle koliko je bilo potrebno da se život vrati u normalne tokove. Sedamdesetogodišnjicu pada Berlina i kraja poslednjeg globalnog sukoba, filmski restauratori pobrinuli su se da obeleže arhivskim snimcima koje su obradili u boji i u izuzetnoj dobroj rezoluciji.

Iz istorijskih knjiga današnje generacije znaju šta se događalo tokom Drugog svetskog rata. Ipak, tek iz arhivskih snimaka dobija se pravi utisak kako je sve izgledalo.

Pre nekoliko dana objavljen je kolaž snimaka Berlina u julu 1945. godine, dva meseca nakon pada nacističke prestonice.

Šokantne scene života u razrušenom glavnom gradu Trećeg rajha pokazuju nivo razaranja i podeljeni grad, koji će takav ostati do 1989. godine.

Video-snimak je izuzetnog kvaliteta, restauriran u visokoj rezoluciji od 1080 piksela i neverovatno je jasan.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво