Читај ми!

Najlepši bioskopi pod zvezdama

Postoji li lepši način za gledanje filmova, nego da se zavalite u udobnu stolicu, uz čašu omiljenog napitka i neverovatan pogled na grad ili more, dok sunce zalazi?

Od ogromnih ekrana smeštenih u drevnim amfiteatrima do projektora na peščanim plažama, bioskopi na otvorenom postaju sve popularniji i niču na raznim neobičnim destinacijama širom sveta.

Jedan od najlepših bioskopa pod zvezdama nalazi se na Ibici. Smešten je tik uz okean, a umesto sedištima opremljen je udobnim velikim jastucima. Ako izaberete paket „Noć sa zvezdama“, koji košta 30 evra, uz prigušena svetla i zvuke talasa dobijate i ćebe (ako je potrebno), neograničenu količinu kokica i čašu vina.

Za gledanje najpoznatijih epskih filmova, nema boljeg okruženja od drevnog rimskog amfiteatra. Zato je filmski festival u Puli, u Hrvatskoj tako poseban. Prvi festival održan je 1954, a prva nagrada dodeljena je tri godine kasnije. Veoma brzo postao je centralni filmski događaj u bivšoj Jugoslaviji.

Australijanci i njihovi gosti mogu uživati u filmovima u bioskopu na otvorenom koji zasigurno ima najimpozantniji pogled. "St. George OpenAir" bioskop u Sidneju ima sedišta kao na stadionu i svoj bar, pa gosti mogu da uživaju uz koktele pod zvezdama.

U samom srcu Londona, tokom leta, dve nedelje se prikazuju filmovi svih žanrova - od kultnih klasika do novih izdanja i premijera. Pre filmova gosti mogu poslušati muzički izbor di-džejeva koji su tu svake večeri, popiti piće, a glasanjem mogu odabrati ostvarenja koja će se naći na velikom ekranu.

Vredan pomena je i bioskop u Majamiju, naročito za one koji najviše vole da gledaju film u udobnosti svog automobila. Filmofili koji bi radije da u toploj kupki uživaju u holivudskim remek-delima neka se upute u London.

I Beograd se pridružio gradovima koji imaju bioskope na otvorenom. "Filmstreet" - besplatni bioskop otvoren je 2010. godine, i od tad se tokom leta tradicionalno održava na lokacijama kao što su Studentski i Tašmajdanski park, Kalemegdan, Skadarlija, Zemunski Kej...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи