Читај ми!

„Tetris“ je nepobediv

Tetromini, uvek udruženi protiv igrača, ne dozvoljavaju mu da se opusti ni na tren. Logičkoj video-igri koja više od tri decenije „muči“ mnoge ne možete doskočiti – „Tetris“ će iz „okršaja“ uvek izaći kao pobednik!

Bez obzira na to u kojem životnom dobu su se upoznali sa „zaraznom“ igrom, mnogi su sate i sate proveli igrajući legendarni „Tetris“.

Nebrojeno puta svi su bili na korak do pobede, ali bez izuzetka bi baš tada izgubili koncentraciju jer bi morali negde da idu, u školu, na posao, na večeru...

Bol zbog propuštenog trijumfa ne bi uminuo dugo. Bar do sledećeg pokušaja.

Saradnici PBS Game/Show-a detaljno su proučili legendarnu video-igru i poručuju igračima da se ne nadaju da mogu pobediti!

Još pre nego što prva tetris-domina, to jest tetromina, počne da pada sa vrha ekrana partija je osuđena na propast, piše portal sciencedump.com.

Među više razloga za to, to jest mogućih problema sa kojima se igrač suočava jeste količina tetromina u obliku latiničnih slova S i Z.

Oni su glavni neprijatelji igrača, pojaviće se kada vam najmanje trebaju i napraviti nepopravljiv haos.

Matematičari su se bavili pitanjem da li je moguće pobediti i došli do zaključka da je to nemoguće.

Ljubiteljima ove zanimacije ostaje samo da pokušaju da uživaju u igri čiji je tvorac ruski naučnik Aleksej Pažitnov i da pokušaju da ne razmišljaju o pobedi. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво