Читај ми!

Mačka Rademenes kao prava Florens Najtingel

Jedna crna maca u Poljskoj vrlo efektno opovrgava tvrdnje da su mačke egoistična bića, što potkrepljuje i video-snimak na kojem ta mačka, po imenu Rademenes, oponaša medicinsku sestru, provodeći vreme sa bolesnim životinjama i pružajući im utehu.

Snimak je za kratko vreme videlo blizu milion ljudi.

Naime, Rademenes svakodnevno vodi brigu o pacijentima skloništa za napuštene životinje u Bidgošću, u centralnoj Poljskoj. Pritom ne pravi nikakvu razliku između pasa i mačaka: sve ih naizmenično grli i mazi, tiho predeći uz njih.

Ta maca velikog srca stigla je i sama u azil sa teškom upalom disajnih organa. Doveli su je njeni vlasnici ubeđeni da ne može da preživi.

Umesto da je uspava, veterinarka Lusi Kuzjel-Zavalič je uspela da je izleči, a čim je malo živnula Rademenes je počela da obilazi druge pacijente i da ih tetoši.

„Jako je pažljiva prema životinjama koje se oporavljaju od operacija. Svakoj prilazi i teši je uz zagrljaj“, izjavila je veterinarka, prenosi Hafington post.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи