Čeh proglasio državu između Srbije i Hrvatske

Na ničijoj zemlji između Srbije i Hrvatske „proglašena je“ najmanja „nezavisna suverena država“ na Balkanu, površine sedam kvadratnih kilometara.

„Država“ se zove Liberlend, a njen „predsednik“, Čeh Vit Jedlička poziva sve koji poštuju princip „živi i pusti druge da žive“, a nisu ekstremisti, da se dosele, prenosi Beta.

Liberlend leži na obalama Dunava između Bačkog Monoštora i Zmajevca.

Jedlička tvrdi da je „država“ nastala potpuno u skladu sa međunarodnim pravom jer je osnovana na ničijoj zemlji koju u okrivu razgraničenja nisu tražile ni Srbija ni Hrvatska.

„Cilj osnivača nove države jeste da stvore društvo u kojem mogu da prosperiraju pošteni ljudi, a da im država ne zagorčava život nepotrebnim zabranama i porezima. Jedan od razloga za osnivanje Liberlenda je sve veći uticaj interesnih grupa na funkcionisanje država i sve lošiji uslovi za život ljudi. Osnivače inspirišu Monako, Lihtenštajn ili Hongkong“, piše na zvaničnom sajtu nove „države“. 

Vit Jedlička iz marginalne stranke desnice bliske bivšem premijeru i predsedniku Češke Vaclavu Klausu, izrazio je nadu u saopštenju da će „nezavisni, suvereni Liberlend“ najpre priznati upravo Srbija i Hrvatska kojima se sprema da pošalje diplomatske note o tome, a da će ga potom priznati i ostale države sveta.

Liberlend ima zastavu, grb, „ustav“ i „zakone“. Iako se zastava zavijorila tek početkom ove sedmice, već deli „državljanstva“ i poziva sve, pod uslovom da nisu komunisti, neonacisti ili ekstremisti, a ne želi ni zločince kažnjene za teža krivična dela.

broj komentara 49 pošalji komentar
(subota, 18. apr 2015, 13:46) - ??? [neregistrovani]

???

U što volim vas turbo nacionaliste kad za sve živo odmah kmečite kako je to srpska teritorija, a očigledno nije, inače to ne bi ovako prošlo. Što niste ranije tražili tih 7km^2 (koji vam toooliko znače) nego sad kad je to neko (s pravom) uzeo? Potpuno podržavam Liberland i ne vidim razlog da se ljudi ovako glupiraju i lupaju glupoti.

(petak, 17. apr 2015, 07:49) - anonymous [neregistrovani]

brateuu

Hahaha

(četvrtak, 16. apr 2015, 20:09) - anonymous [neregistrovani]

Blabal

Pa mogu i ja da proglasim drzavu u mom dvoristu.

(četvrtak, 16. apr 2015, 09:52) - anonymous [neregistrovani]

nigde moga stana

".. jel se radi o levoj obali Dunava.....***
Prijatelju, nije JEL nego JER."

I nije leva nego desna obala Dunava :-)

(četvrtak, 16. apr 2015, 05:09) - anonymous [neregistrovani]

hahahahahaha

Vec u modi preslo sada i pojedincima da po novim drzavama bivse Jugoslavije preve nekakve drzave i drzavice.Koje ludilo da Bog sacuva samo ovaj narod od ludaka.

(četvrtak, 16. apr 2015, 03:11) - Ivan Zgrozeni [neregistrovani]

Kakve granice, kakva razgranicenja

Obecavano nam je da u Evropi vise nece biti granica. To je vazilo samo dok nije uklonjena granica izmedju Istocne i Zapadne Nemacke. Nakon toga samo se prave nove granice: Izmedju Ceske i Slovacke, Srbije i Juzne Srbije, Srbije i Severne Srbije... Sada je i ovaj poceo da pravi granice na nasoj teritoriji.

(sreda, 15. apr 2015, 23:18) - Cuj,coce! [neregistrovani]

Prva ce ih priznati C.Gora;

najzad neko manji!

(sreda, 15. apr 2015, 23:02) - kizo [neregistrovani]

fudbal

pa i oni bi nas izbacili iz kvalifikacija

(sreda, 15. apr 2015, 22:51) - anonymous [neregistrovani]

Полицију одмах

Овом треба позвати полицију. Где је он чуо да ово није наша држава. Одмах га тужити за повреду међународног права и узети му све што има.

(sreda, 15. apr 2015, 21:44) - anonymous [neregistrovani]

Нема бриге

Људи, шта је вама ? То је наша територија тј. део Србије. дакле, веше нема са некаквим Чесима, нити икакве везе има са Хрватском. И никакви посебни закони тамо неће важити, а Србија не треба да иде на било какву арбитражу са Хрватском јер је то део њене територије и тачка. Уколико бисмо пристали на некакву арбитражу, то би било катастрофално јер би отворило пандорину кутију на нашу штету. А Хрватска има право да тражи шта хоће. Наше је право да свим расположивим средствима штитимо сваки квадратни метар наше земље. И тачка !