Читај ми!

Liče kô blizanci, a uopšte nisu rod!

Kada se doselio u gradić po imenu Brejntri u Engleskoj, sveštenik u penziji je ostao potpuno zbunjen pošto su mu se svi meštani javljali sa osmehom govoreći „Zdravo, Džone“. Ništa mu nije bilo jasno, dok nije upoznao svog „klona“.

Meštani grada nisu nikako mogli da razlikuju bivšeg 69-godišnjeg sveštenika Nila Ričardsona od 74-godišnjeg Džona Džejmisona, nastavnika u penziji koji je veoma poznat u tom engleskom gradu.

Mislili su da je u pitanju jedna te ista osoba ili u krajnjem slučaju blizanci. Međutim, njih dvojica se nikada pre nisu sreli.

Kada su to konačno učinili potpuno im je bilo jasno zašto su svi imali poteškoće da ih razlikuju – oni su gotovo identični.

Da sve bude još čudnije, oni ne samo da liče nego imaju toliko zajedničkih stvari. Naime, obojica imaju po četvoro unučića, pohađali su isti koledž, oženili su se svojim prvim ljubavima tokom 60-ih godina prošlog veka, predavali su veronauku i uživaju da pevaju u horu. Takođe, i Džon i Nil vole da pišu poeziju i drame.

A sada žive na samo 140 metara jedan od drugog.

Gospodin Ričardson, koji je predavao veronauku pre nego što je postao sveštenik, kaže da je bio potpuno zbunjen kada se preselio u Brejntri u septembru 2013. godine, a svi stanovnici su ga prepoznavali i javljali su mu se sa osmehom.

„Potpuni stranci su me pozdravljali, a vlasnik jednog kafića u kom sam sedeo prišao mi je i rekao 'Zdravo, Džone', a kada sam mu objasnio da ja nisam Džon, nije mogao da poveruje u to. Morao sam da mu pokažem vozačku dozvolu. Onda sam odlučio da upoznam tog čoveka, koji izgleda ovako dobro kao ja“, šali se Nil.

Njih dvojica su se konačno upoznali kada su slučajno ušli u isti autobus koji je vozio do lokalnog muzeja.

„Nisam odmah primetio našu sličnost dok mi Nil nije prišao i upitao me: 'Jesi li ti Džon Džejmison?' Nisam mogao da verujem kada mi je sve ispričao“, kaže Džon.

„Odmah su nam pale na pamet razne ideje. Na primer, ako jedan od nas ostane kod kuće, a drugi ode da opljačka banku, mogli bismo uvek da imamo spreman alibi“, šali se gospodin Džejmison.

Možda je ovo početak jednog divnog prijateljstva – Džon i Nil su nakon prvog susreta, ručali zajedno sa svojim porodicama i otkrili još neke stvari koje su im zajedničke – imaju račun u istoj banci.

„Tokom ručka ukapirali smo da se slažemo u mnogim stvarima – stavovi o politici, verski pogledi na svet i crkvu, obrazovanje... Mislim da ćemo biti dobri prijatelji“, kaže Nil Ričardson.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво