Читај ми!

Amerikanci jure na Kubu

Na hiljade turista posećuje Kubu sa željom da istraži tu karipsku državu, a u poslednje vreme sve je više posetilaca iz SAD. Do toga je došlo posle najave obnavljanja diplomatskih odnosa Vašingtona i Havane.

Stari deo Havane je i dalje pravi magnet za mnogobrojne turiste. Neki od njih iz Sjedinjenih Američkih Država su prvi put na Kubi, oni iz drugih delova sveta posebno ističu jedinstvenu atmosferu u toj karipskoj državi.

Posetioci strahuju, međutim, da će to možda izmeniti dolazak zapadne kulture.

Američki poslovni svet pomno prati kubansko tržište, od agrara do turizma i vidi šansu u zemlji koja je za Amerikance bila zatvorena više od pet decenija.

Sve je više Amerikanaca iz različitih pobuda na Kubi i taj broj će sve više rasti, što mnogi Kubanci pozdravljaju. Promene su vidljive na svakom koraku.

„Vidim da se mnogo gradi, puno je lepih restorana što je veoma dobro. Ali mora biti više hotela, ugostiteljskih objekata, drugih smeštajnih kapaciteta za sve veći broj Amerikanaca koji će izvršiti najezdu, kao kada pacovi beže sa broda“, ocenio je Rogelio Govin, turista iz Kanade

Vlada u Havani je saopštila da je u proteklih godinu dana broj turističkih poseta porastao 16 odsto, pa svakodnevno na desetine turističkih autobusa sa posetiocima iz čitavog sveta opseda istorijski, stari deo prestonice Kube.

Od februara 2014. godine tu karipsku državu je posetilo više od tri miliona turista, pokazuju statistički podaci. Ranije relativno mirne ulice u prestonici sada su prepune posetilaca u restoranima, barovima i prodavnicama.

To bi mogao biti i izazov za vlasti jer su do sada mnogi turisti dolazili na Kubu kako bi doživeli autentičnu atmosferu, videli prepoznatljivu arhitekturu iz pedesetih, čuvene oldtajmere, do sada nerazvijeno obalsko područje.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи