Читај ми!

Sutra 41. Sajam „Kinder“ figura

Sajam „Kinder“ figura, 41. po redu, biće održan sutra u Krunskoj 38, rekla je „Tanjugu“ osnivač Kluba kolekcionara „Kinder“ igračaka Lidija Košutić, inače vlasnica više od 11.000 ovih igračkica.

Сутра 41. Сајам „Киндер“ фигура Сутра 41. Сајам „Киндер“ фигура

Na sajmu će učestvovati 10 izlagača i tom prilikom svi „mladi u srcu“ će moći da kupe i razmene figure iz „kinder-jaja“, a biće predstavljene i najnovije serije iz Rusije, Nemačke, Italije, kao i one iz poslednjih kolekcija kod nas.

Takođe, svaki mališan koji poseti sajam na poklon će dobiti „kinder-jaje“.

Košutićeva u svojoj kolekciji ima više od 11.000 „kinder“ igračaka. Ona kaže da je strast prema tom hobiju probudila neposredno posle rođenja sina 1985. godine i da od tada ne jenjava.

Njenu kolekciju većinom čine one serije koje nikada nisu ni izašle u Srbiji, već ih je sakupljala u gradovima širom sveta.

Klub Kinder kolekcionara Košutić je osnovala 1. aprila 2005. godine u Beogradu, sa željom da okupi ljubitelje i sakupljače tih igračaka. Oni se okupljaju četiri puta godišnje na sajmovima na kojima razmenjuju svoja iskustva, prodaju ili razmenjuju duplikate i na kojima se druže.

Godine 1974. kada je kompanija Ferero izbacila kolekciju Kinder Surprise oduševila je milione dece. Od njenog nastanka prodato je skoro 30 milijardi jaja širom sveta sa više od 8.000 različitih iznenađenja.

Svake godine proizvede se više od 100 novih igračaka, koje ne samo da stimulišu maštu i kreativnost, nego i prate i podstiču dečji razvoj.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи