Читај ми!

Da mu je ne bi oduzeli, pustio vučicu u šumu!

Iako je za danas bilo planirano da vuk koji je pronađen u stanu u centru Kragujevca bude prebačen u Beo-zoo vrt, to se nije dogodilo.

Kako je za RTS rekla Tatjana Babić, načelnica Republičke inspekcije za zaštitu životne sredine, nakon provere na terenu utvrđeno je da se životinja ne nalazi u stanu.

Ona je navela da je, iako je vlasniku inspekcija naložila čuvanje životinje, D. G. vuka, u noći između 24. i 25. marta, pustio u šumu na Goliji.

Na pitanje zbog čega životinja nije odmah, pošto je pronađena u ulici Dragoslava Srejovića, i odvedena u neki od zooloških vrtova, Babićeva je rekla da to nije učinjeno jer nisu postojali tehnički uslovi za transport i smeštaj životinje.

„Na naše insistiranje, a kada kažem 'naše', mislim na Ministarstvo poljoprivrede i zaštitu životne sredine, komunikacija sa Beogradskim zoo-vrtom je uspela da taj vrt obezbedi odgovarajući smeštaj za vuka. Tako da je bilo dogovoreno da se vuk danas transportuje“, objasnila je Babićeva. 

Zbog toga je nadležna inspekcija vuka formalno oduzela vlasniku i zabranila mu otuđenje iz stana.

Inspekcija za zaštitu životne sredine, kaže Babićeva, podneće zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Kragujevčanina zbog držanja u zatočeništvu divljih životinja, kao i prijavu jer D. G. nije postupio po rešenju inspektora.

Zoo-vrtovi i prihvatilišta su jedina mesta u kojima je dozvoljeno držanje divljih životinja.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво