Читај ми!

Zbrka u zoo-vrtu – medved izašao, a mečka nije!

Stari medved Knindža izašao je iz svoje jazbine, a mečka Goca odlučila je da ne promoli njušku napolje. Nađa Radović iz beogradskog Zoološkog vrta kaže da to znači da će nas još tri nedelje grejati zubato sunce, a onda može da se očekuje i dolazak proleća.

Prema narodnom verovanju ukoliko na Sretenje medved izađe iz pećine, vidi svoju senku i vrati se u jazbinu, zima će potrajati još šest nedelja. Ako izađe i nastavi da traži hranu posle zimskog sna to znači da je zimi kraj i da proleće polako stiže. 

Nađa Radović je za Tanjug rekla da medvedi koji žive u beogradskom Zoološkom vrtu ne spavaju zimski san, jer svakog dana dobijaju hranu i uglavnom nemaju potrebu da idu u hibernaciju.

Ali ponekad umeju da se uzjogune i da spavaju danima, istakla je ona i dodala da su medvedi u zoo-vrtu ovih dana bili u pećini i spavali.

Ima narodnih verovanja koja kažu i da je „bolje sresti vuka u polju nego čoveka u košulji u februaru“, što ukazuje da bi Baba Marta, mogla da nas iznenadi, istakla je Radovićeva.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво