Predsednik zabranio zloslutne crne automobile?

Gurbanguli Berdimuhamedov, predsednik Turkmenistana, zabranio je crne automobile iz sujeverja, a carinici odskora odbijaju prijave za uvoz vozila s tom „zloslutnom bojom“, prenosi danas agencija „RIA novosti“.

Carinici kao obrazloženje za odbijanje uvoza crnih automobila navode da je bolje kupiti beli automobil jer „bela boja donosi sreću, za razliku od zlokobne crne“.

Predsednik se od sada vozi u belom automobilu i limuzini. Više od 100 visokih zvaničnika Turkmenistana sledi predsednikov primer, dodaje RIA.

Berdimuhamedov je takođe zabranio automobile sa zatamljenim staklima, kao i personalizovane registarske tablice.

Turkmenistanska vlada naredila je prošle godine građanima Ašgabata, glavnog grada, da uklone klima-uređaje jer su „suviše ružni“.

Predsednik je takođe naredio gradskim vlastima da glavne zgrade prekriju belim mermerom, radi „ulepšavanja“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво