Ajkula kakva se retko viđa!

Stvorenje nalik na ona iz košmarnih snova Žila Verna na filipinskoj obali! Stanovnici oblasti Albaj našli su se u čudu kada su ugledali četiri i po metra dugog mužjaka retke vrste ajkule.

Megachasma pelagios je ajkula izuzetno velikih čeljusti. Otkrivena je na Havajima 15. novembra 1976. godine kada je plovilo američke mornarice slučajno upecalo sidrom jedan primerak.

Veoma malo se zna o velikoustoj ajkuli, a naučnici tvrde da je ovo 66. put da su je ljudi videli uživo. Misterioznosti ove vrste doprinose njene životne navike koje su vezane za dubine od 400 do 500 metara, piše portal Mashable.com.

Primerak otkriven pre dva dana na filipinskoj obali nazvan je Bezubi (Toothless) po uzoru na zmaja iz serijala filmova Kako da dresirate svog zmaja.

Bezubi je 15. velikousta ajkula otkrivena na Filipinima i za sada se čuva na ledu kako bi naučnici saznali nešto više o toj vrsti.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара