четвртак, 22.01.2015, 18:39 -> 14:53
Kako se u „Meku“ pravi pomfrit
Većina ljudi pretpostavlja da u „Mekdonaldsu“ kad prave pomfrit – koriste mnoštvo različitih hemikalija, ali su iz lanca restorana brze hrane istakli da je napravljen od najobičnijeg krompira i dozvolili ekipi „Mitbastersa“ da snimi proizvodni proces.
Dok stoji ispred proizvodne trake, voditelj emisije Grant Imahara kaže da je skeptičan kao i ostali ljudi i pita se: „Da li je to zaista krompir?“
Snimak koji pokazuje proces pravljenja, pokazuje da je pomfrit potpuno prirodan.
Zatim se pomfrit umače u glukozu kako bi zadržao zlatnu boju, a onda, zahvaljujući natrijum-pirofosfatu krompir neće izgubiti boju.
Nakon toga se delimično prže i zamrznu, pa šalju restoranima.
I ovaj snimak je u sklopu kampanje „Mekdonaldsa“ da razbije mitove o nezdravom procesu pripreme njihovih proizvoda.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 11
Пошаљи коментар