Читај ми!

Upecali ajkulu iz doba jure?!

Grupa ribara veoma se iznenadila kada je iz voda jezera kod australijskog turističkog centra Entrans izvukla ribu koja spada u „žive fosile“. Naziv vrste je Chlamydoselachus anguineus i smatra se ajkulom, iako više liči na jegulju.

Ova vrsta ajkule je stara gotovo 80 miliona godina, a danas postoje samo dve podvrste koje su opstale kroz milenijume, navodi Ej-Bi-Si.

Jugoistočna ribarska asocijacija (SETFA) tvrdi da ribari nisu znali sa čim imaju posla. To nije nimalo čudno jer je riba izuzetno neobična, ima više od 300 zuba u čak 25 redova, a dugačka je više od dva metra i ima tri peraja.

Sajmon Bog, direktor SETFE tvrdi da je ovo prva riba takve vrste koju su ljudi videli: „Izgleda zaista kao da je 80 miliona godina stara, kao da je iz nekog potpuno drugog vremena“.

Uhvaćena je na oko 700 metara dubine, mada je poznato da živi na dubinama do 1.500 metara. Hrani se drugim morskim životinjama, guta ih cele da bi ih potom „zarobila“ u svom telu i počela da vari.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво