Читај ми!

„Gugl“ pomaže milionski tiraž „Šarli ebdoa“

Preostalo osoblje francuskog „Šarli ebdoa“ obećalo je da satirični nedeljnik neće prestati da izlazi i da će se već sledeće nedelje pojaviti novi broj, koji će biti štampan u čak milion kopija! U tome su im u pomoć priskočili mnogi drugi listovi, ali i „Gugl“ koji je donirao 250.000 evra.

Uprkos jučerašnjim tragičnim događajima koji su zadesili Šarli ebdo, sledeće nedelje će se pojaviti novi broj. Kako je saopšteno, sledeće nedelje na kioscima će, prvi put od svog osnivanja, osvanuti u milionskom tiražu!

Kako bi uspeli u tom poduhvatu bila im je potrebna pomoć, koja je stigla iz pravca drugih francuskih izdavača, ali i „Gugla“, koji će donirati 250.000 evra, iz svog fonda za medijske inovacije.

U znak žalosti, danas su se na početnoj strani pretraživača na francuskom domenu smenjivali crni flor i natpis: "Je Suis Charlie".

Istu sumu će donirati i francuski listovi. Osim toga, svi distributeri su rekli da neće naplatiti distribuciju izdanja za sledeću nedelju.

Uz srdačnu podršku, preostalo uredništvo časopisa namerava da, prvi put od osnivanja lista, dostigne milionski tiraž.

U intervjuu za francuski kanal i-Télé Patrik Pelo, koji je takođe pisao za nedeljnik, rekao je da će sve učiniti da izađe sledeće izdanje.

Vidno potresen istakao je da Šarli ebdo mora da nastavi da izlazi, jer će u protivnom teroristi pobediti.

„Biće teško, ali ne smemo dozvoliti da smrt uredništva bude uzaludna. Veoma nam je teško. Svi se mučimo sa žalošću, sa strahom, ali nećemo dozvoliti da glupost pobedi“, istakao je vidno potresen Pelo.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара