Читај ми!

Sankt Peterburg ima oklopni taksi

Na ulicama drugog po veličini grada u Rusiji može se, osim automobila i kamiona, videti i vojno izviđačko oklopno vozilo BRDM. Ofarbano u crvenu boju, oklopno vozilo prevozi putnike po Sankt Peterburgu kao i svaki drugi taksi.

Nakon dugotrajne borbe sa vlastima oko dozvola za kretanje po gradu, konačno su potrebne dozvole dobijene. Osim na deaktiviranju mitraljeza insistiralo se i na promeni maskirne boje.

Zbog težine vozila, BRDM taksiju je zabranjen prolazak određenim ulicama u istorijskom centru Sankt Peterburga.

Iako je trenutna cena za vožnju prilično visoka i košta 5.000 rubalja (nešto manje od 100 dolara), vozilo privlači turiste, tek venčane parove, kao i entuzijaste koji žele da se gradskim ulicama voze u vojnom vozilu.

Takođe, unutrašnjost vozila uopšte nije menjana, već je namerno zadržan „spartanski“ dizajn sovjetskog vozila, prenosi Raša tudej.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво