Читај ми!

Ruski specijalci našli čudovište?

Neprepoznatljivi kostur, sa dugim telom, oštrim zubima i krznom, nalik na čudovište iz horor filmova, pronašli su na ruskoj obali i fotografisali pripadnici ruskih specijalnih snaga, pre nego što je zatraženo da bude premešten.

Ostaci neobičnog stvorenja otkriveni su na obali Sahalina, ostrva u najistočnijem delu Rusije, koje se nalazi blizu Japana, a od ruskih specijalnih snaga je zatraženo da ukloni leš i sprovede detaljnu istragu o poreklu nepoznatog kostura.

Odmah su se javile podeljene teorije: da bi ovi ostaci mogli da pripadaju praistorijskom stvorenju, kao i da je najverovatnije u pitanju veliki beluga kit.

Ali prvobitni testovi kostiju i zuba su pokazali da nije u pitanju riba, dok je izgled skeleta isključivao mogućnost krokodila i aligatora. Nađeni ostaci su pokazivali i da je ovo neobično stvorenje, dugo šest metara, bilo prekriveno kožom sa krznom i kosom.

Ipak, nakon što su morski stručnjaci pogledali slike lobanje skeleta, ubrzo su ustanovili da je to definitivno beluga kit.

Oni su objavili i slike lobanje kita da bi pokazali sličnosti dva skeleta i tako otklonili svaku sumnju.

Prošle godine ostaci stvorenja sličnog izgleda, sa četiri metra dugim telom i rogovima, isplivalo u Vilarikosu u Španiji. Međutim, zbog nivoa raspadnutosti leša, poreklo stvorenja je ostalo nepoznato.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се