Читај ми!

Muzičari uglavnom umiru u 56. godini?!

Muzičari umiru mladi, ali ne najviše u 27. nego u 56. godini života, rezultat je istraživanja koje je sprovedeno u Sidneju, a koje je zasnovano na više hiljada podataka iz života muzičkih zvezda koje su umrle u periodu od 1950. do 2014. godine.

Tako je srušen mit o „Klubu 27“, sa kojim se povezuju Džimi Hendriks, Ejmi Vajnhaus, Dženis Džoplin, Kurt Kobejn, Džim Morison i drugi muzičari koji su umrli u 27. godini.

Dok je sa 27 godina umrlo 1,3 odsto muzičara, prema istraživanju, u 56. godini preminulo je 2,2 odsto. Među njima su, na primer, Džoni Ramon, Kris Ledu i Mimi Farina, prenose elektronski mediji.

Isto istraživanje pokazalo je da je stopa samoubistva među muzičarima sedam puta veća od proseka, da su muzičke zvezde osam puta više izložene opasnosti od ubistva, a 10 puta više od pogibije u nesrećnom slučaju.

Rezultati istraživanja pokazali su i da su među muzičarima najčešći razlozi smrti droga i alkohol, dok su kod „običnih smrtnika“ to kardiovaskularne bolesti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи