Читај ми!

Er Krstić i sinovi

Putnici aviona kompanije „Sajbirija er“ morali su da izađu iz letelice i da je poguraju na temperaturi od minus 52 stepena Celzijusa jer se zaledio stajni trap.

Za ovu neobičnu priču se saznalo kada je jedan putnik postavio snimak na Jutjub, na kome se vidi kako grupa putnika gura 30 tona težak „tupoljev“ na snegom prekrivenoj pisti u sibirskoj Igarki.

Problemi su nastali zato što je na stajnom trapu korišćena pogrešna vrsta maziva, koji ne odgovara surovoj klimi koja vlada u Sibiru.

„Zbog niskih temperatura, sistem kočionih šasija se zamrznuo i kamion za vuču nije mogao da pomeri avion na pistu kako bi uzleteo“, naveli su zvaničnici.

„Hajdemo“, viču putnici u debelim zimskim kaputima i stavljaju ruke na krila aviona, a onda ga guraju nekoliko metara. „Svi hoćemo da stignemo kući“, kaže jedan od njih.

Inspekcija za avio-saobraćaj u zapadnom Sibiru kaže da vodi istragu o ovom incidentu, koji se juče dogodio.

Čak i u Rusiji gde su svi već navikli na dugotrajne, ledene temperature, podvig putnika izazvao je čuđenje i divljenje.

„Sibirci su toliko žestoki da je guranje smrznutog aviona po pisti za njih sitnica", navodi list Komsomolskaja pravda.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи