Читај ми!

Otkriven „spomenik Majklu Džeksonu“ u „Ušću“

U beogradskom Tržnom centru „Ušće“ danas je na drugom spratu otkriven originalni spomenik koji je korišćen pri snimanju filma „Spomenik Majklu Džeksonu“.

Skulptura je postavljena ispred bioskopa „Sinepleks“ u Tržnom centru „Ušće“, u kojem će 29. oktobra premijerno biti prikazan taj film reditelja i scenariste Darka Lungulova.

Figuru kralja pop muzike koja je korišćena na snimanju otkrili su reditelj i tumač glavne uloge Boris Milivojević.

Prethodno je pred okupljenim građanima nastupio Migel Konča, zvanični imitator Majkla Džeksona, sa grupom od osam igrača.

U programu koji je vodio Igor Brakus, film i svoje uloge kratko su najavili Branislav Trifunović, Nataša Tapuškovic, Ljubomir Bandović, Marko Janketić, Emilija Terzić...

Milivojević je izjavio Tanjugu da je mislio da će otkriti spomenik sa svojim likom, koji takođe postoji u filmu, ali nije hteo da otkriva detalje.

On igra Marka, berberina iz male varoši koji dolazi na ideju da podigne spomenik Džeksonu kao turističku atrakciju, da bi oživeo svoje mesto, a i da bi ponovo privukao izgubljenu ljubav.

U ovom činu ima simbolike, a svako tu tumači na svoj način, primetio je Milivojević. „Posle nedavne novinarske projekcije video sam kako niko nije ostao ravnodušan prema događanju u filmu i to je njegova najsvetlija tačka“, istakao je.

„Marko je sanjar, ali je dovoljno hrabar da svoje snove i živi. Danas je retko slučaj da neko živi to u šta veruje. Mislim da takvi postoje, mada ih nema mnogo. Ja bih voleo da sam Marko“, rekao je on, dodajući da mu je drago što je imao priliku da bar igra takvog čoveka.

Premijera će biti u Centru „Sava“ i u „Sinepleksu“, a na obe projekcije publici će se pokloniti autor, glumci i saradnici.

Prema rečima Lungulova, ovaj film je ljubavna priča i balkanska crna komedija. Od svetske premijere proteklog leta u Karlovim Varima Spomenik Majklu Džeksonu niže uspehe na festivalima, a ugledni časopis Varajeti ocenio ga je kao „emotivnu tragikomediju u kojoj se mešaju sarkastični istočnoevropski humor i oštar socijalni komentar“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи