Читај ми!

Zlatna ribica operisana od tumora na mozgu

Desetogodišnja zlatna ribica Džordž oporavlja se u akvarijumu u Australiji nakon što joj je hirurškim putem izvađen tumor na mozgu.

Kako navodi Bi-Bi-Si, komplikovana operacija, koja je trajala 45 minuta, obavljena je prošle nedelje u Melburnu, prenosi Tanjug.

Odbivši da je uspava, njen vlasnik je insistirao da bude operisana, a ovog nimalo lakog zadatka prihvatio se doktor Tristan Rič sa veterinarske klinike „Lort Smit“.

„Morate da pazite da tokom operacije ne izgubite više od pola mililitara krvi“, precizirao je Rič.

Rič je objasnio da je Džordža najpre stavio u vodu u koju su bili rastopljeni anestetici, a da je potom uklonio tumor, pa zašio ranu i zalepio tkivo.

„Reč je o visokorizičnom zahvatu, ali se na kraju sve dobro završilo“, dodao je Rič.

Pojedine zlatne ribice mogu da žive i do 30 godina, a doktor Rič kaže da mu ovo nije prva, već deseta takva operacija.

„Svako je na svoj način vezan za kućnog ljubimca, nije na nama da odlučujemo koju životinju treba da lečimo“, objašnjava Rič, dodajući da je operacija koštala nekoliko stotina dolara.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво