Читај ми!

Ljubi im se, ali nemaju koga

Brazilsko selo Noiva do Kordeiro naseljeno je skoro isključivo ženama. Kažu da im je lepo, da žive dobro, ali i da bi volele da ima više muškaraca u selu. „Nismo se ljubile sa muškarcem dugo vremena“, kažu sa tugom u glasu.

Selo se nalazi na jugoistoku Brazila, a ima oko 600 žena i skoro sve su slobodne za udaju, prenosi Telegraf.

„Nisam poljubila muškarca dugo vremena. Sve sanjamo da se zaljubimo i venčamo. Sa druge strane, sviđa nam se život ovde i ne želimo da napuštamo selo da bi tražile muškarce. Neka oni dođu kod nas. Ali prvo moraju da pristanu na naše uslove i žive prema pravilima“, kaže 23-godišnja Nelma Fernandez.

Postoji nekoliko udatih žena u Noiva do Kordeiro, ali muževi im rade u gradovima oko 100 kilometara udaljenim i u selo dolaze samo tokom vikenda.

Zato su žene ovog sela poslale poruku preko medija da žele da u njihovo selo dođe više muškaraca koji bi podelili teret svakodnevnog života.

Međutim, Rozali Fernandez ističe da žene mnogo stvari rade bolje od muškaraca.

„Naš grad je lepši, organizovaniji i harmoničniji zato što su žene na čelu. Kada nastane problem i dođe do nesuglasica, mi ih rešavamo na ženski način tražeći konsenzus, a ne pribegavamo sukobima“, objašnjava Rozali.

Koliko god bile ponosne na ono što su stvorile, većina mladih žena je saglasna da bi volele da više muškaraca dođe u selo.

„Sve muškarce koje srećemo su ili oženjeni ili su nam rođaci“, poručuju devojke iz sela.

Inače, mesto je utemeljeno 1891. godine kada je mlada žena ekskomunicirana iz Crkve i proterana iz svog sela zbog preljube, pa se sa novim mužem i porodicom naselila tu. Polako su im se tu pridruživale i druge žene koje su odbačene od društva.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво