Читај ми!

Misteriozna svetlost u dubinama Pacifika

Let iznad Pacifika, u blizini poluostrva Kamčatka, za iskusnog pilota Vana Heista bio je prilično zastrašujući. Na visini od 9.000 metara u vodama Tihog okeana uočili su misterioznu crveno-narandžastu svetlost. Čitav slučaj prijavljen je kontroli leta i pokrenuta je istraga.

Tokom leta boinga 747/8“ iz Hongkonga za Aljasku, piloti su snimili misterioznu crveno-narandžastu svetlost na površini Tihog okeana, piše Dejli mejl.

Čudesni prizor uočen je tokom petosatnog leta, blizu ruskog poluostrva Kamčatke. Pilot i kopilot posumnjali su da je reč o nekoj vrsti podvodnog vulkana.

„Kod Kamčatke, negde iznad Pacifika, dogodila mi se najčudnija stvar u karijeri. Vreme je bilo idealno, bez oluje ili munja, tako da crvena svetlost nije proizišla zbog toga. Kako smo se približavali, svetlost je bila sve jača, a odbijajući se o oblake stvorila je zastrašujući prizor. I sve to usred ničega“, kaže pilot, Holanđanin Van Heist.

Heist je dodao da je jedino objašnjenje mogla da bude pomorska erupcija vulkana koja se, kako su procenili, dogodila pola sata pre nego što je avion naišao iznad te oblasti.

Upravo zbog toga, piloti su se plašili vulkanske prašine, ali, srećom, nisu je primetili. Čitav slučaj prijavljen je kontroli leta zaduženoj za taj region i pokrenuta je istraga.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи