Читај ми!

Teslina bista predata hotelu „Njujorker“

Bista Nikole Tesle, delo akademskog vajara Bojana Mikulića iz Banjaluke, uručena je upravi hotela „Njujorker“ na Menhetnu u Njujorku.

Bista će biti svečano otkrivena 10. januara 2015. u centralnom holu hotela u kojem je taj naučnik živeo od 1933. godine do smrti, 1943. godine.

U hotelu „Njujorker“ će 10. januara 2015. godine biti otvorena izložba o Tesli i naučni skup čiji je cilj da se Tesla uvrsti u školski program Amerike.

Primerci Tesline biste do sada su poklonjeni Ambasadi SAD u Srbiji, gradovima Leskovcu i Banjaluci, Institutu „Frenklin“ u Filadelfiji, gradu Rahveju u državi Nju Džersi.

U toku je izrada reljefa od bronze koji će na poklon dobiti prvih 100 škola koje uvedu Teslu u školski program.

Postavljanje biste Nikole Tesle u hotelu „Njujorker“, izložbu i konferenciju organizuju Naučna fondacija „Tesla“ u Filadelfiji (Tesla Science Foundation), generalni konzul Srbije u Njujorku, crkva Svetog Save u Njujorku i pojedinci.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи