Читај ми!

Ko je, zapravo, kralj životinja?

Posetilac kenijskog Nacionalnog rezervata „Samburu“ bio je svedok nesvakidašnjeg sukoba tri lava i krokodila. Lešina slona pored jezera u kenijskom rezervatu bila je primamljiv zalogaj za okolne životinje, kojima se nije svidela ideja deljenja.

Dok su se približavala obilnom obroku, tri mlada lava spazila su nilskog krokodila kako se približava.

Naravno, mladi i neiskusni lav krenuo je da se sukobljava sa krokodilom i isprva je delovalo kao da će gmizavac prilično lako da izađe na kraj sa kraljem životinja, ali su mu se ubrzo prodružila još dva lava.

Iako su na papiru lavovi vodili tri na jedan, nilski krokodil uspeo je, i pored nekoliko snažnih udaraca lavljih šapa, da zakači jednog od njih po nozi.

Međutim, i pored dobijanja prve runde, krokodil nije uspeo da se odupre napadima mladih lavova.

Posetilac Kaj Benks, koji je snimio sukob, uhvatio je drugi deo okršaja foto-aparatom. U dramatičnim scenama vidi se da su lavovi, ipak, uspeli da povrede krokodila, udarajući ga šapama po njušci i ujedajući za oklopom nezaštićene noge.

Ubrzo je krokodil bio primoran da se povuče i ostavi mlade lavove da se goste.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво