Читај ми!

Kembridž traži brucoša za istraživanje čokolade

Univerzitet Kembridž u Velikoj Britaniji je za doktorante raspisao konkurs za „najslađi posao na svetu“ - istraživanje čokolade, piše Asošiejted pres.

Cilj istraživanja je pronalaženje načina da se spreči topljenje proizvoda od čokolade u predelima gde vlada toplija klima. To je priličan poduhvat pošto čak i najkvalitetnija čokolada počinje na 34 stepena da smekšava.

Ukoliko budući doktorant-istraživač na Kembridžu pronađe rešenje, deset najvećih kompanija za proizvodnju čokolade imaće šanse da još uvećaju svoj profit, koji je prošle godine iznosio - 85 milijardi dolara.

Šansu za „najslađi posao na svetu“ nemaju doktoranti van EU, pošto je konkurs otvoren isključivo za građane Unije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 13. мај 2025.
7° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом