Kembridž traži brucoša za istraživanje čokolade

Univerzitet Kembridž u Velikoj Britaniji je za doktorante raspisao konkurs za „najslađi posao na svetu“ - istraživanje čokolade, piše Asošiejted pres.

Cilj istraživanja je pronalaženje načina da se spreči topljenje proizvoda od čokolade u predelima gde vlada toplija klima. To je priličan poduhvat pošto čak i najkvalitetnija čokolada počinje na 34 stepena da smekšava.

Ukoliko budući doktorant-istraživač na Kembridžu pronađe rešenje, deset najvećih kompanija za proizvodnju čokolade imaće šanse da još uvećaju svoj profit, koji je prošle godine iznosio - 85 milijardi dolara.

Šansu za „najslađi posao na svetu“ nemaju doktoranti van EU, pošto je konkurs otvoren isključivo za građane Unije.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 17. avg 2014, 17:01) - www.mbt66.eu [neregistrovani]

Hladna kafa, čaj i kakao


Čokoladni proizvodi se po pravilu drže u frižideru a po potrebi se stavljaju u zamrzivač samo na kratko da bi se malo stvrdnuli i da bi bili ukusniji kao što su i hladna kafa i čaj ukusniji hladni nego mlaki.