Читај ми!

Pula, Makedonac izudarao foku

Zbog uznemiravanja sredozemne morske medvedice, jedan Makedonac zaradio je prekršajnu prijavu, a nakon toga je proteran iz Hrvatske jer je utvrđeno da nezakonito boravi na teritoriji te države.

Makedonac je u Gortanovoj uvali u Puli, na plaži gde se nalazi pano o zabrani uznemiravanja strogo zaštićene vrste sredozemne medvedice, prišao prostoru ograđenom trakama zabrane približavanja, nekoliko puta udario životinju rukom po leđima i oterao je sa plaže prema moru, prenosi Dnevnik.hr.

Policija je brzo stigla i utvrdila da je Makedonac prekršio zakon o zaštiti prirode, zbog čega je kažnjen sa 1.500 kuna, što je odmah platio.

Međutim, pošto je utvrđeno da nezakonito boravi u Puli, proteran je iz Hrvatske na pet godina.

Inače, sredozemna morska medvedica je strogo zaštićena vrsta koja često posećuje pulske plaže.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи