уторак, 29.07.2014, 10:32 -> 10:59
Čizburger nakon dva sata u želucu
Tim hemičara sa univerziteta „Notingem“ demonstrirao je šta se desi sa čizburgerom nakon par sati provedenih u hlorovodoničnoj kiselini – istoj onoj koju svaki čovek ima u želucu.
Kiselina, zajedno sa drugim enzimima, razlaže hranu i priprema je za dalju obradu da bi telo konačno izvuklo energiju i gradivne materije iz hrane.
Rezultat je neverovatan i, slobodno se može reći, odvratan.
Inače, članovi ovog tima hemičara veoma su aktivni i stalno sprovode eksperimente kako bi popularizovali hemiju.
Na Jutjubu imaju svoj kanal - "Periodic Table of Videos" (Periodni sistem video-snimaka).
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 14
Пошаљи коментар