Austrijanac najjači u Novim Kozarcima

Pobednik 12. Kupa Evrope – „Strongmen“, najjači čovek je Austrijanac Gerald Šil. Takmičenje je održano u Novim Kozarcima, kraj Kikinde, a nastupilo je osam takmičara iz Slovenije, Poljske, Austrije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Izostanak neprikosnovenog Ervina Katone olakšao je posao 25-godišnjem Austrijancu, koji je bio dominantan u četiri od šest disciplina (osvojio 43 poena).

Gerald Šil, koji je dvostruki prvak svoje zemlje i ovogodišnji vicešampion takmičenja najjačih na Martiniku, pobedio je u vučenju kamiona od 10 tona, nošenju dva kofera od po 140 kilograma, držanju postolja i okretanju gume od 400 kg.

Objašnjava da je tajna njegovog uspeha u redovnim i mukotrpnim treninzima, pravilnoj ishrani i disciplinovanom životu.

„Drago mi je što sam drugi put u Srbiji i srećan sam zbog postignutog rezultata“, istakao je Šil, vidno umoran.

Stalno nasmešeni Slovenac Matjaž Belšak, sa 36 poena je bio drugi u ukupnom plasmanu. Smatra da je i to veliki uspeh, s obzirom na to što na takmičenju nisu bile zastupljene njegove discipline.

Srbiju su predstavljali Alen Radošević i 48-godišnji Dragan Bogojević, koji je bio i domaćin turnira. Bogojević ističe da mu je mnogo lakše bilo takmičiti se nego obavljati onaj organizatorski deo, kada treba okupljati takmičare i obezbeđivati finansijska sredstva.

Disciplinu povlačenje konopca organizatori su namenili najmlađim posetiocima, ali najjači ljudi sveta nisu odoleli, pa su se priključili. To je izazvalo oduševljenje oko dve hiljade posetilaca, koji su uz lepo vreme imali i dobru zabavu.

Pored uspešne organizacije, Bodibilding klub „Sloboda“ u Novim Kozarcima pokazao je i svoju humanu stranu, namenivši svu zaradu sa takmičenja žiteljima poplavljenih područja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво