Читај ми!

Ubijen veličanstveni Satao

Najveći slon na svetu, veličanstveni Satao, podlegao je ranama od otrovnih strela kojim su ga gađale lovokradice. Satao, poznat po svojim ogromnim kljovama i brojnom krdu, ubijen je krajem maja u velikom rezervatu „Tsavo“, na jugoistoku Kenije.

Organizacija za zaštitu okoline i divljih životinja „Tsavo trast“ (Tsavo Trust) saopštila je da je telo slona, koji je bio najomiljenija i najprepoznatljivija životinja Afrike, pronađeno tokom ovog meseca.

„Satao je uginuo, ubijen je otrovnim strelama lovokradica, kao žrtva ogromne potražnje za slonovačom u dalekim zemljama. Izgubljen je jedan veliki život da bi neko, tamo negde, imao ukras na kaminu. Počivaj u miru prijatelju, nedostajaćeš nam“, navodi se u saopštenju organizacije.

Tokom 2011, najmračnije godine za slonove, na afričkom kontinentu je masakrirano 25.000 ovih veličanstvenih životinja. Ove godine ih je ubijeno nešto više od 20.000. 

Satao je živeo u rezervatu površine 1.000 kvadratnih kilometara, ogromnom prostranstvu koje je teško nadzirati.

Lovokradice su iskasapile glavu slona kako bi mu uzele kljove, ali su ekolozi, koji su godinama pratili Sataa, uspeli da ga identifikuju po njegovim velikim ušima bez ikakvih ožiljaka, kao i po mestu na kojem je nađen, a koje je bilo njegova teritorija.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се