Читај ми!

Na gledanje „Gangnam stajla“ potrošeno 16.000 godina!

Gledajući muzički spot „Gangnam stajl“ korejskog pop-pevača Saja na „Jutjubu“, čovečanstvo je potrošilo više od 140 miliona sati ili više od 16.000 godina, računica je koju je londonski „Ekonomist“ objavio na svom vebsajtu.

Prema toj računici, vreme koje je utrošeno na gledanje spota, bilo je dovoljno da se napravi dvadesetak njujorških nebodera Empajer stejt bilding, ili šest najviših zgrada na svetu Burdž Kalifa u Dubaiju, ili četiri velike piramide u Gizi...

Da nisu igrali uz muziku Saja, dodaje Ekonomist, ljudi su mogli za to vreme da naprave tri super-nosača aviona „Džerald Ford“, koji je u SAD završen prošle godine i za čiju gradnju je bilo potrebno 50 miliona radnih časova.

Gangnam stajl ubedljivo je najgledaniji video na mreži Jutjub i nedavno je premašio dve milijarde poseta.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи