„Jugoslavija“ planira da širi svoju teritoriju!

Viza ne treba, al' bez rezervacije ne krećite u „Jugoslaviju“. Barem dok ne proširi svoju teritoriju. I, čisto da znate, tamo se najviše jede JNA pasulj.

I ove godine, nekoliko stotina jugonostalgičara okupilo se u četvrtoj mini-Jugoslaviji u Subotici, da obeleže praznik rada i, kako kažu, sete se lepših vremena.

U Kragujevcu, kafana „Jugoslavija“ privlači pažnju domaćih, ali i stranih gostiju. Nostalgija ili marketinški trik?

Kao u najboljim danima, u „Jugoslaviji", Titovi udarnici, drugovi i drugarice, pioniri, omladinci – društvo jednakih šansi. Veterani bi da se podsete, a mlađi da osete draž stare Jugoslavije. U duhu bratstva i jedinstva uživaju i gosti iz Amerike. 

Svaki kutak budi uspomene. Geografske karte, fotografije sa sletova, radnih akcija, čuvena „crvena“ novčanica, a iz svakog ugla nadgleda maršal.

„Najviše se traži JNA pasulj, za najvrednije Jugoslovene spremamo radnički doručak, a za najmlađe pionirske pljeskavice“, kaže Miroslav Đukić.

„Moto kafane je – najkvalitetnije i najjeftinije, kao u stara dobra vremena“, kaže Dejan Milošević, vlasnik kafane „Jugoslavija“.

„Posla ima, časna pionirska reč, dok traje obnova nema odmora“, rekao je Vojkan Kostić.

Kako RTS saznaje, za razliku od SFRJ, koja se raspala početkom 90-tih godina, ova Jugoslavija proširuje svoje granice.

Doduše, ne baš kao u pesmi, Od Vardara pa do Triglava, ali u kafani  „Jugoslavija“, planiraju da bar udvostruče teritoriju.

Zvuci hitova iz bivših republika i duh starih vremena, privlače sve više gostiju. Zato, za ulazak u „Jugoslaviju“, obavezna je rezervacija.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво