Читај ми!

Uhvatili kapsulu na 418 km iznad Egipta

Uskršnja pošiljka teška dve tone i paketi koje su poslale porodice astronauta stigli su na Međunarodnu svemirsku stanicu. Astronauti su kapsulu koja se nalazila na udaljenosti od 418 kilometara iznad Egipta, robotskom rukom privukli ka stanici.

Astronautima na Međunarodnoj svemirskoj stanici dostavljena je danas posebna uskršnja isporuka teška više od dve tone.

Posebnom kapsulom dopremljeno je više od dve tone hrane, opreme za boravak u kosmosu i ekperimente, uključujući voćne mušice za parenje i mali staklenik za povrće.

U kapsuli su se nalazili i paketi koje su za šest astronauta na Međunarodnoj svemirskoj stanici pripremile njihove porodice.

Kompanija „Spejsiks“ (SpaceX) dostavila je isporuku danas svojom kargo letelicom „Dragon“, koja je dva dana pokušavala da stigne Međunarodnu svemirsku stanicu pošto je lansirana iz Kejp Kaneverala na Floridi.

Astronauti su zatim robotskom „rukom“ dovukli kapsulu sa pošiljkom koja se nalazila na udaljenosti od 418 kilometara iznad Egipta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи