Читај ми!

Čuvali 1,2 miliona nevažećih dinara!

Crni dani su došli, ali pare više ne važe! Baka i deka u Hrvatskoj štedeli su godinama i ušteđevinu brižljivo čuvali u jastuku. Međutim, do momenta kada su novčanice ponovo ugledale svetlost dana, njihova vrednost se „stropoštala“!

Bračni par iz Turopolja nije šokirao samo svoju porodicu nego i ceo kraj dajući svojoj deci milion i dvesta hiljada starih jugoslovenskih dinara (tadašnja protivvrednost 93.000 nemačkih maraka) koje su, kako kažu, za crne dane čuvali u jastuku ne znajući da taj novac danas više ne vredi, prenosi zagrebački Večernji list.

Slušajući svoju snaju i sina kako razgovaraju o crnim danima koji su došli jer ne primaju plate nekoliko meseci, a setvu bi trebalo obaviti na vreme, 90-godišnji Stjepan Ivičinec pozvao je svoju 85-godišnju suprugu Katu da mu donese njegov jastuk od kojeg se nisu godinama odvajali.

„Vidiš, došli su ti crni dani kojih smo se bojali i za koje smo štedeli. Vidiš da je bilo dobro poslušati mene, a ne trošiti novce kako si ti htela“, govorio je Stjepan parajući svoj omiljeni jastuk.

Zaprepašćeni i u neverici, ukućani su ostali bez daha gledajući kako deda i baka iz jastuka vade hrpu starih jugoslovenskih dinara.

„Što se čudite? Nekad se imalo i moglo štedeti. To nije dovoljno? Ako treba još, ima... Ne bojte se, nećemo mi biti gladni. Imaćemo za setvu i za život“, uporan je bio bračni par Ivičinec, ne shvatajući čemu se čude njihovi ukućani.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи