петак, 28.03.2014, 20:10 -> 21:49
Bronza za srpski džem od pomorandže
Svet je otkrio „Bakinu Tajnu“! Na čuvenom britanskom festivalu na kojem se okupljaju svi svetski proizvođači marmelada, srpski džem od pomorandže osvojio je bronzanu medalju!
Domaći džem od pomorandže „Bakina Tajna“ osvojio je bronzanu medalju na najprestižnijem svetskom festivalu marmelade - „Dejlmejn“ u Velikoj Britaniji, saopštila je kompanija „Fudlend“.
Džem „Bakina Tajna“ jedini je proizvod iz Srbije koji se našao u konkurenciji od 700 proizvođača iz svih krajeva sveta.
Osvojivši nagradu, džem proizveden u Srbiji dobio je specijalnu promotivnu nalepnicu za kvalitet i našao se na prestižnoj listi najboljih proizvoda iz sveta.
Sudije iz Velike Britanije ocenile su džem od pomorandže „Bakina tajna“, čije je učešće podržao čuveni trgovinski lanac "Fortnum & Mason", najvećom ocenom za izgled i aromu.
„Ukus je jak, sa bogatom aromom pomorandže“, zaključeno je u obrazloženju nagrade.
Festival je po deveti put organizovala britanska kuća "Dalemain & Fortnum & Mason", na čuvenom imanju Dejlmejn u oblasti Kumbrija, poznatoj po dugoj tradiciji proizvodnje kvalitetne marmelade.
Festival je postao najznačajniji događaj na kojem se okupljaju svi svetski proizvođači marmelada, a ove godine za učešće je pristiglo više od 2.000 tegli marmelada.
Među pristiglim ukusima našli su se: limun i med, pomorandža i viski, limun i šampanjac, limun, kruška i vanila, pomorandža i čokolada, pomorandža, limun i đumbir.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 6
Пошаљи коментар