Читај ми!

Kraj zime, prognozirale mečke!

Čim su mečke izašle iz jazbina i posle obilnog doručka nastavile su da se igraju, pravoj zimi došao kraj!

Četiri mečke izašle su danas iz svojih jazbina i, prema narodnom verovanju, označile da je kraj zime.

ARKA, društvo za zaštitu životinja i životne sredine, saopštila je danas da su jutros, na Sretenje kada se po narodnom verovanju sreću zima i leto, u prihvatilištu za divlje životinje u Banoštoru, četiri mečke izašle iz svojih jazbina, potvrđujući prognoze meteorologa da je sa zimom ove sezone završeno.

Oko 9 časova mečke su poslužene obilnim doručkom: dobile su jabuke, šargarepu, zelenu salatu, orahe u ljusci i juneća srca, a posle jela nastavile su da se igraju i takvim ponašanjem nagovestile da je pravoj zimi došao kraj.

Budući da je ova zima bila veoma blaga mečke nisu zapravo ni spavale već su više dremale i često izlazile iz jazbina da bi uzele hranu koju im je Arka ostavljala.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се