Читај ми!

Vreme je takvo da su i pingvini na antidepresivima!

Kiša koja ne prestaje da pada u Jorkširu, učinila je depresivnim i 12 Humboltovih pingvina u zoo-vrtu. Veterinari su bili primorani da im u hranu stave antidepresive.

Vreme na severoistoku Engleske je od početka godine tako sumorno i hladno, da je depresija zahvatila ne samo stanovništvo već i pingvine u zoološkom vrtu u Skarborou, na antlantskoj obali Jorkšira.

Kako prenosi AFP, 12 Humboltovih pingvina zapalo je u takvo stanje stresa da su veterinari odlučili da im daju antidepresive kako bi im pomogli da lakše podnesu zimu.

„Iako potiču sa obala Perua i Čilea, gde su meteorološki uslovi slični ovima ovde, pingvinima je jednostavno bilo teško da se prilagode kiši koja danima ne prestaje da pada“, rekao je jedan od veterinara.

„Posle prve nedelje samo su se zbijali jedni uz druge, a nakon mesec dana izgledali su zaista jadno“, navela je predstavnica zoo-vrta.

Tablete, koje im čuvari stavljaju u ribu, pomažu im, takođe, da ojačaju imuni sistem.

Humboltovi pingvini su ugrožena vrsta zbog gubitka prirodnog staništa, klimatskog otopljavanja i prekomernog ribolova.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво